Prije svega, želimo Vam toplu dobrodošlicu u naš komadić raja. Naš raj zove se otok Vis. Smjesten u srcu Jadrana, 30ak nautickih milja od obale, ili malo vise od 2 sata plovidbe brodom od grada Splita. Mozda zvuci daleko, ali kada za uzvrat dobijete zaborav na gradsku vrevu i uzivanje u kilometrima netaknute mirisne prirode, kristalno cisto more i skrivene plazice sa najljepsim zalascima sunce, brzo cete zaboraviti daleke milje.

Citav otok prostire se na 90 km2, na kojem su 2 grada – Vis i Komiza. Osim gradova, svakako moramo spomenuti i naselja u unutrasnjosti, a to su Podselje, Marine Zemlje, Podšpilje, Podstražje, Žena Glava, te Podhumlje.

Najpitoresniji dio otoka je svakako juzna obala otoka, na kojoj se nalazi najpoznatija, cak i nagrađena titulom najljepse plaze u Europi, uvala Stiniva, zatim plaze Srebrna, Pritiscina, Zelena špilja, otocic Budihovac.

U unutrasnjosti otoka, povijest je ostavila ne izbrisiv trag u maslinicima, nasadima agruma i vinove loze. Svakako preporucamo obilazak malih domacinstava i vinarija, kako bi upotpunili i gastronomsku sliku otoka. Zapamtite riječ Peka, te sortu bijeloh vina Vugava ili crnog Mali plavac.